Posts Tagged ‘Buaian Berendoi’

Majlis Berendoi/akikah/cukur jambul anakanda pelakon Rabecca Nur Al Islam

Assalamualaikum.

 

Agak dah lama juga ni. Dah sebulan baru nak update cerita pasal buai / buaian berendoi BABY N ME yang digunakan untuk majlis berendoi/akikah/cukur jambul puteri kedua, Baby Nur Anggerik Renismee anakanda kepada pelakon cantik manis Rabecca Nur Al Islam dan suami, Nor Azam Datuk Sulaiman. Majlis berlangsung pada 2 November 2013. Di majlis yang sama juga diadakan sambutan harijadi yang pertama untuk puteri pertama mereka Nur Anggun Riverra.

Majlis ini juga mendapat liputan media dan juga rancangan berprestij tinggi NONA, TV3.

Kalau ada yang nak booking pelamin begini, call or whatsapp 0163855189 atau nak ber instachat pun boleh. Follow kami @babynmemsia.

Enjoy gambar ye.

IMG_20131102_150959-picsay

20131102_142249

20131102_150030-picsay

picsay-1386296342041

picsay-1386295416547

picsay-1386297091916

20131102_144024-picsay

20131102_154258-picsay

IMG_20131105_194013-picsay

 

 

Baby N Me Fantasia Cradle

Assalamualaikum,

Kami ada berita baik bagi mereka yang inginkan kesederhanaan. Entry ini untuk memperkenalkan buaian yang kecil sedikit tetapi masih kelihatan mewah untuk mereka yang inginkan kesederhanaan tetapi menawan dalam majlis meraikan kelahiran anakanda tersayang. Memperkenalkan Baby N Me Fantasia Cradle.

Kalau berminat untuk menyewa bagi majlis anakanda anda, boleh email ke admin@babynme.com.my atau tinggalkan mesej untuk kami melalui facebook di ruangan message di fan page kami di www.facebook.com/BABYnMeMsia.

Salam kasih,

 

Baby Cradle For Baby Full Moon Ceremony or Baby Naming Ceremony

Assalamualaikum and Hi,

We get some feedback and request from our Indian and Chinese potential client to rent our beautiful cradles for Baby Naming Ceremony and Full Moon Ceremony. (Yeay!)

Yes, of course we accept booking from other races such as Indian & Chinese and etc. In fact we already done one for Mrs. Santhana and her baby boy. They used our cradle in their’s naming ceremony on 1 July 2012 at their’s home in Taman Sri Muda, Shah Alam.

Baby N Me Fairy Tale Cradle in Blue Colour Theme for Mrs Santhana’s Baby

So if you interested to use our cradles in your event, please do call us, ya.. We happy to answer you.

Salam kasih,

OUR NEW CRADLE FOR AKIKAH/BERENDOI/CUKUR JAMBUL – BABY N ME ENCHANTED WONDERLAND CRADLE.

Assalamualaikum,

 

Suka nak memperkenalkan buaian buaian terkini kami Baby N Me Enchanted Wonderland Cradle.  Buat masa ini hanya ada 2 pakej untuk buaian ini:

 

1)      Sweet Package – merupakan basic pakej

2)      Lovely Package – Full Package

 

Kalau berminat nak sewa, cradle ini masih dibuka untuk bulan September 2012. So cepat sebelum terlambat. Contact admin@babynme.com.my atau call 016-3855189 untuk immediate respon.

 

Enjoy yhe pictures! Love ya…

 

Sweet Package (without carpet)

Lovely Package (without Baby Picture Signboard)

Berkenan? Call la booking? Muah!! Ala, sekali je untuk baby tersayang, apa salahnya buat cantik cantik, kan? Call tau!

Salam Kasih,

Baby N Me di dalam Redmummy.com Sempena Majlis Akikah/Cukur Jambul/Berendoi anak Kak Red

Assalamualaikum,

Kebetulan pula pada hari yang sama, Baby N Me appeared juga dalam Redmummy.com pada 5 June 2012 yang lalu. Boleh baca dan tengok banyak lagi gambar kat Sini.

Pictures credit to  The Photoliciuos. Oh ya, deco kali ni memang 100% daripada Baby N Me. Berpeluh memasang buaian hari tu…Stucture tu memang payah nak pasang oleh team gegirl like us kat Baby N Me.

So sharing the picture kat blog Redmummy semasa majlis Berendoi Baby Zeeshan aka Baby Red.

 

Ok. Tu jer. TQ Kak Red and family yang baik hati. Adik I, Scha ingatkan Kak Red baru ada anak sorang, Baby Red.

Baby N Me di Majlis Akikah Anak En. Nara dari Beautifulnara.com

Assalamualaikum,

Saja nak share yang pada 5 June 2012 yakni Selasa yang lalu, Baby N Me telah disebut didalam beautifulnara.com.

Ala sebut sebab cerita majlis berendoi baby En. Nara yang berlangsung hari tu. Kalau nak baca boleh baca kat sini.

 

Just nak share gambar yang ada diupload oleh En. Nara.

 

En. Nara dan Baby Aariz

Deco adalah daripada What A Lovely Wedding  dan gambar credit to Newborn Pixs

 

Salam Kasih,

BABY N ME SLEEPING BEAUTY CRADLE – DAZZLE PACKAGE UNTUK MAJLIS AKIKAH/BERENDOI/CUKUR JAMBUL

 Assalamualaikum,

Presenting our BABY N ME SLEEPING BEAUTY CRADLE new look. This cradle can fit and nice for 2 babies or twin babies. Any Inquiry please email admin@babynme.com.my  or ring 016-3855189. Below are some pictures for our Dazzle package for Sleeping beauty Cradle.

P/S: Our fax still under maintenance. Please call if you want to fax to us.

Salam Kasih,

BABY N ME FAIRY TALE CRADLE UTK BABY AMINAH

Assalamualaikum,

Ini pula Baby N ME Fairy Tale Cradle untuk Baby Aminah anakanda kepada Hajah Azura dan Haji Abdul Samad. Disewa oleh DjariArtz dan dideco oleh NurHampers.

Nak Sewa Baby N Me Fairy Tale Cradle dan deco cam ni? email kami di admin@babynme.com.my.

Salam kasih,

 

Baby N Me Sleeping Beauty Cradle @ Majlis Akikah & Berendoi Anak Blogger Beautifulnara.com

Assalamualaikum,

Ini adalah gambar Baby N Me Sleeping Beauty Cradle yang telah dihias oleh What a Lovely wedding untuk putera kepada Blogger glamer Nara yang mengendalikan laman web www.beautifulnara.com.

So you oll, kalau nak sewa Baby N Me Sleeping Beauty dan nak deco cam ni, meh roger i dan kita boleh juga bagi deco yang ala-ala begini.

Salam kasih,

Pakej BABY N ME Cradle / Buaian Berendoi/Buaian Akikah Utk Majlis Akikah/Cukur Jambul

Assalamualaikum,

Kami mempunyai 2 jenis buaian berendoi utk disewa iaitu

  1. Baby N Me Fairy Tale Cradle
  2. Baby N Me Sleeping Beauty Cradle

Berikut adalah pakej terkini yang ditawarkan kepada pelanggan yang berminat untuk menyewa buai /Cradle / Buaian Berendoi utk buaian jenis Baby N Me Fairy Tale Cradle:

 

A. PAKEJ BELLA

1.Sewa Buaian
2. Hiasan Buaian
3. Tilam, Bantal dan Bantal Peluk
4. 2 Hiasan Bunga (kecil) (tidak Termasuk Bakul Putih)
5. Hiasan Bear

B. PAKEJ SARATINA

1.Sewa Buaian
2. Hiasan Buaian
3. Tilam, Bantal dan Bantal Peluk
4. 2 Hiasan Bunga (kecil) + 2 Bekas Pumpkin
5. 2 Hiasan Bunga Sederhana + pasu hiasan
6. 2 hiasan Bunga Besar + pasu hiasan
7. Karpet

 

C. PAKEJ REPUNZEL

1.Sewa Buaian
2.Hiasan Buaian
3.Tilam, Bantal dan Bantal Peluk
4. 2 Hiasan Bunga (kecil) + 2 Bekas Pumpkin
5. 2 Hiasan Bunga Sederhana + pasu hiasan
6. 2 hiasan Bunga Besar + pasu hiasan
7. Patung teddy bear
8. Bantal hiasan
9. Karpet
10. Backdrop

D. PAKEJ CINDERELLA

1. Sewa Buaian
2. Hiasan Buaian
3. Tilam, Bantal dan Bantal Peluk
4. 2 Hiasan Bunga (kecil) + 2 Bekas Pumpkim
5. 2 Hiasan Bunga Sederhana + pasu hiasan
6. 2 Hiasan Bunga Besar + pasu hiasan
7. Patung teddy bear
8. Karpet
9. Backdrop
10. Bantal hiasan
11. Alatan Cukur jambul
12. Sportlight
13. Paper lantern

E. PAKEJ BABY N ME FAIRIES GARDEN

1. Garden Structure + Hiasan
2. Sewa Buaian
3. Hiasan Buaian
4. Tilam, Bantal dan Bantal Peluk
5. 2 Hiasan Bunga (kecil) + 2 Bekas Pumpkim
6. 2 Hiasan Bunga Sederhana + pasu hiasan
7. 2 Hiasan Bunga Besar + pasu hiasan
8. Hanging Lantern
9. Patung teddy bear
10. Karpet
11. Backdrop
12. Bantal hiasan
13. Alatan Cukur jambul
14. Sportlight
15. Stand Sangkar Burung
16. Sangkar burung + hiasan

 

BERIKUT ADALAH PAKEJ BAGI BABY N ME SLEEPING BEAUTY CRADLE:

A. PAKEJ PRINCESS JASMINE

1. Sewa Buaian
2. Hiasan Buaian
3. Tilam, Bantal dan Bantal Peluk
4. Hiasan Bunga (kecil)

5. Bekas merenjis

 

Sila baca syarat dan terma kami. Sekiranya anda tidak bersetuju dengan syarat kami, kami mungkin bukan perancang majlis yang anda cari. Syarat ini mungkin berubah mengikut kesesuaian berdasarkan pertimbangan kami dan juga keadaan.

Syarat dan terma:

1. Warna tema yang sediada ialah Baby Purple, Baby Pink, White, Butter Yellow & Baby Blue Theme. Sekiranya anda inginkan warna tema selain daripada yang tertaera diatas, kos penyewaaan adalah berlainan. Kami akan memberikan sebutharga untuk tema anda.

2. Anda juga boleh mencadangkan konsep pilihan anda dan sebutharga akan diberikan berdasarkan konsep yang anda minta.

3. Rangka buaian kami juga boleh disewa sebagai mini pelamin untuk bertunang ataupun khatam Quran.

4. Pembayaran deposit sebanyak 50% perlu dibuat sebagai jaminan untuk menyimpan tarikh majlis anda. 50% lagi perlu dibayar sebelum pemasangan buaian dibuat.

5. Sekiranya terdapat kecacatan atau kehilangan pada buaian dan barang perhiasan, pihak pelanggan perlu membayar ganti rugi berdasarkan harga barang tersebut. Contohnya jika kehilangan anak patung – pembayaran ganti rugi dibuat berdasarkan harga anak patung tersebut.

6. Sekiranya kawasan majlis anda berada diluar Lembah Klang, tempat tinggal perlu disediakan untuk team Baby N Me bermalam.

7.Kami bersedia menerima tempahan mengikut tema dan bajet anda. Jika anda perlukan perkhidmatan selain di atas seperti catering/ jurugambar/makeupartis/penyediaan custom made goody beg/bunga telur /custom made chocolate wraping , ballon dan lain-lain lagi, sila beritahu kami. Kami sedia berbincang untuk memberikan perkhidmatan dan harga yang berpatutan.

8.Penghantaran
Sekitar 20 km pertama – Percuma
Lain-lain kawasan/daerah/negeri – bergantung kepada jarak perjalanan (sekali caj sahaja)

Sila hubungi 016-3855189 untuk sebarang pertanyaan dan tempahan.

Salam Kasih,

logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
April 2017
M T W T F S S
« Mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.