Posts Tagged ‘Pa & Ma’

Zatul & Girls Di Ruangan Personaliti Majalah Pa & Ma Isu Jun 2010

Salam,

Tak tahu la ada yang perasan atau tidak, tapi bagi yang dah dapatkan majalah Pa & Ma untuk June 2010, selak-selak la .

Ada cerita saya & anak-anak di ruangan Personaliti.

Boleh baca juga cerita saya melalui online di SINI

Uhmm..Ramai kawan kawan yang tak perasan kerana saya telah di touch up oleh Cik Non, make up artis. Maka ramai la pula yang suggest supaya saya patut berpenampilan begini setiap hari.  make up selalu..eeeerrr…aduh..dengan anak 2 orang ni, rasanya hanya sempat nak bubuh bedak jer..Lipstik pun jarang nak di calitkan dibibir.. Dengan terkejar-kejar masa sana sini, aii rasa buat masa skang ni bio la aii ni maintain sederhana jer..tapi akan datang blom pasti aa, kan.:D

Ada juga yang kata, saya banyak puji hubby saya.

Ya, puji ada makna tu tau..Mana tau dapat gelang emas ke, duit beribu ke masa hadiah harijadi saya nanti..hehehehe..

Abang, pepaham la yer..hahaha..

Ala, kan June ni isu hari bapa, so kena la puji skit, ye tak?

Salam Kasih,

Santai Bersama Pa & Ma

Salam,

Sabtu 2 minggu yang lepas (8 May 2010)  kami ke Terengganu. Sempena Santai Bersama majalah Pa & Ma Di Merang Suria Resort, Setiu, Terengganu. Gatal nak  joint..huhuhu

Ya Allah, jauhnya nak sampai Terengganu.. Seksa badan aii.. hehehehe… Lama dah tak jalan jauh, tu yang terasa cam lamanya nak sampai..sabo jer ler..Rasanya sesejak Mama & Papa dudukdengan Angah kat Putrajaya..

Lama sangat dalam kete, kesian bebudak..Qaisara tido sepanjang perjalanan. Daripada mula gerak tido – terjaga masa berhenti jap utk ke toilet dan beli buah – pas tu tido sampai la dah sampai kat hotel. nyenyak!


nyenyak!

Tapi kami terlepas acara sebelah petang sebab kami sesat barat mencari jalan nak ke Setiu. hahahahaha..lawak giler. plus penat bangat. Hanya sempat ke acara dinner jer..huhuhu..tak per la..janji sampeii.. Rupanya bukan saya saja sesat tapi Eton aka wartawan Mingguan Wanita pun sama sesat cam kami.

Saya bersama Eton

Dan sesungguhnya pakaian kami sekeluarga langsung tak ikut tema Aloha yang ditetapkan oleh Pa & Ma. Tak sporting sungguh, kan?

Terima kasih hubby sebab sudi memandu sepanjang perjalanan 2 hari tu dan sanggup meluang masa ke sana.

kami dapat la door gift dan juga lucky draw. Kasut CROC sampai 5 pasang, roti, minuman tongkat ali & kacip fatimah, macam macam la..


Bersama Puan Liza Ali, Editor Pa & Ma

Esoknya balik semula ke Klang dan bagi menjawab persoalan yang bermain di minda, isu keselamatan tetap menjadi isu keselamatan. Syukur anak-anak saya tetap teguh duduk di Baby Car Seat/booster sepanjang perjalanan daripada Klang ke Terengganu & Terengganu ke Klang. Alhamdulillah.

Antara aktiviti yang kami lakukan untuk menghilangkan boring anak-anak ialah menyanyi bermacam macam lagu nursery rhyme dan juga membaca serta menonton CD Barney

On the way balik, kami beli keropok lekor sebagai buah tangan..

Lepas ni kalau kena gi Terengganu lagi, saya n family confirm ambil flight ke sana..Penat la naik kereta ni..

Salam kasih,

logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
November 2014
M T W T F S S
« Dec    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.