Posts Tagged ‘Support group Meeting’

Telekom’s 1st SGM – Membanggakan!

Salam,

Alhamdulillah, walaupun short notice yang diberikan untuk mengadakan SGM di Telekom (lepas lunch semalam) one of the Telekom’s staff, Puan Aida decided to have a support group meeting during lunch hour hari ni, peserta yang hadir sangat memberansangkan. Seramai 14 orang ibu yang juga kakitangan Telekom telah hadir pada perjumpaan pertama ini. So termasuk saya sebagai moderator, jadi 15 orang la.

Pada permulaan, suasana agak sunyi. Hanya saya yang bercakap, agaknya derang malu-malu la kot untuk mula berbicara dan berkongsi. Tetapi bila lama-kelamaan tu, suasana jadi sangat mesra dan sangat santai. Banyak yang dikongsi bersama dalam sessi pertama ini.

Tahniah pada yang hadir dan pada yang tak sempat hadir, lepas raya kita ada lagi SGM di Telekom. So jumpa lepas raya la yer..

Seramai 10 peserta daripada 15 peserta yang sempat bergambar sebelum balik. Yang lain dah lari dulu dah..tak sempat panggil. Next time la kita bergambar lagi..

Kepada kakitangan Telekom, You all memang best lah!

Salam Kasih,

1st SGM Di Bangunan TM ANNEXE 2

Salam,

Saya suka nak war-warkan di atas permintaan warga TM esok 10 Ogos 2010 satu SGM or Support Group Meeting atau dengan nama istilah yang lebih mesra (saya beri nama ni supaya tak nampak cam formal meeting) iaitu Sharing Group Moment akan diadakan di masa & tempat berikut:

Tarikh : 10 Ogos 2010 (SELASA)

Waktu : 1 ptg hingga 2 Ptg (Lunch Hour)

Tempat: Tingkat 29, TM Annexe 2, Jalan Pantai Baru, KL

Topik : Penyusuan Susu Ibu di bulan Ramadhan

 

Ini Gambar Hiasan Sahaja

 

Kepada warga kerja TM samada di TM Annexe atau Menara Telekom aka Rebung yang ingin turut serta adalah di alu-alukan kehadiran anda dalam perjumpaan ini. Sebarang pertanyaan sila hubungi Aida (staff TM) di talian 013-3405998.

Salam Kasih,

Support Group Meeting Susuibu Kali Ke 2

Salam,

Semalam selesai sudah SGM kali ke 2 semalam (ahad -28 Mac 2010) yang berlangsung di tempat yang sama seperti SGM yang pertama. Kali ini saya berseorangan handle salah satu group yang ada. Macam macam mitos yang keluar hasil perbincangan semalam. Ada juga peserta SGM yang baru pertama kali hadir ke SGM dan rasa sangat seronok dengan aktiviti begini. Syukurlah..

Bila aktiviti begini, makanan punya le banyak..sesuai untuk tambah berat badan..Apa pun makanan tetap yang saya akan tuju ialah bubur yang dimasak oleh Ajui. Ajui sedap bangatlah..TQ kerana sudi berkongsi resepi dengan aii n Fid..Rahsia dah terbongkar..Bulan posa ni boleh la kami bukak gerai jual bubur lambuk ‘AJUI”..hehehehe…

ini antara gambar yang ada.

Baru sampai dan gambar diambil oleh anak dara saya, Qistina

Sharing session. Terima kasih kepada Fid atas gambar ini

Semua khusyuk dengar presentation

Sessi pembentangan group saya. Tukang present : Fid aka Lovebaby. Tukang pegang: Saya la


Hepi besday Irfan  daripada Ummi Zatul & Qistina

(betul ka nama dia Irfan? ingat-ingat lupa ler mummy sori)

Babywearing Session. Saya teruja dengan Mei Tai. Sedap dipakai dan digunakan.. Tapi apa kan daya, saya dinasihatkan utk tidak mengangkat apa jua yang beratnya melebihi 5 KG buat sementara waktu sehingga pulih. Tak pe la..Next baby kot?

Hubby n baby saper ni? cute gila bila dengar daddy yang tengah nyanyikan

lagu twinkle twinkle little star to his baby..suka sangat melihat that moment

Gambar Ramai-ramai sebelum makan time!

Antara mitos yang dapat discover oleh kumpulan saya ialah: sila lihat gambar di bawah ini


nampak tak? dapat baca?

Begitulah adanya SGM kali ni sangat PURPLE sebab temanya PURPLE.

Dalam bersuka ria tu, tetiba Qistina menangis plak.. Kena gigit kerengga. Habis kulit dia.

Pagi tadi dah bawak pi Klinik ambil ubat tahan gatal. Kebetulan Saya juga terus migrain balik daripada SGM tu..Ambil ubat sekali ler.

Lepas SGM tu, sempat gak singgah Susuibu.com ambil buku dan juga Mums Dreams untuk ambil stok bagi event Karnival Wanita 1 Malaysia di Dataran Merdeka yang akan berlangsung pada Jumaat ni (2 april 2010) hingga Ahad (4 April 2010) ni.

Penat seh!! Tapi seronok.

Salam Kasih,

Support Group Meeting (1) susuibu.com

Salam,

Ahad yang lepas, akhirnya saya gagahkan diri ke SGM susuibu.com yang pertama bagi tahun 2010. Saya yang berniat nak ke sana sebagai peserta sahaja, tiba-tiba disuruh menjadi moderator. Maka saya bersama Kak Kamariah, IBCLC  ambil satu kumpulan, Kak Rita satu kumpulan dan Yus + Yatie THA ambil satu kumpulan.

Menjadi moderator di dalam group yang juga ada Project Manager saya di dalam Malaysianbfpc memang membuatkan saya agak segan dan malu-malu. Almaklumlah satu group dengan bos.. hehehe..sori la kalau kurang kata bicara semasa menjadi moderator. Lain kali saya banyak cakap yer..Oh ya next SGM ialah pada 28 Mac 2010 dan tajuk kali ini ialah Managing Myths In Breastfeeding. Jumpa di SGM Kali ke 2 nanti.

TQ to Ereena aka Khaireena utk gambar ni

p/s: SGM kali ni mendapat liputan daripada Berita Harian, Majalah Mingguan Wanita dan juga Majalah Pa & Ma

Salam kasih,

logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
July 2014
M T W T F S S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.