Posts Tagged ‘Education’

Baby Khalifah Learning Series

Asslamualaikum,

Baby N Me dengan bangganya mengumumkan kini kami merupakan pengedar sah bagi product Baby Khalifah Learning Series. Apa itu Baby Khalifah Learning Series? Apa yang boleh anak-anak kita dapat daripada Baby Khalifah Learning Series?

Perasan tak kita selalu suka belikan anak-anak kita CD yang ada Character cam Barney, Upin Ipin, Mickey Mouse, Dora The Explorer, Word World, etc. Ha, Baby Khalifah Learning Series ni pun macam tu la. Dia ada character yang dinamakan Aishah tetapi ianya lebih memberikan penekanan kepada asas pendidikan Islam khusus untuk anak-anak yang berumur 6 tahun ke bawah dan Bahasa pengantarnya adalah Bahasa Inggeris.

Pengisian modul ini adalah Islamik yang merangkumi 6 modul iaitu

1. MyFirst Arabic

 2. MyFirst Solat

3. MyFirst Iqra

4. MyFirst Kalimah

5. MyFirst Adab

6. MyFirst Family

MyFirst Arabic

Melalui modul ini, anak-anak kita akan dapat belajar mengenai warna, bentuk, nombor dan hari.

MyFirst Solat

Modul ini pula, anak-anak akan diajar cara berwudhuk, azan,waktu solat dan arah kiblat, etc.

MyFirst Iqra

30 huruf dalam bahasa Arab akan diajar dalam modul ini

MyFirst Kalimah

Ucapan Allahuakbar, Alhamdulillah, Subhanallah dan Bismillah ada diajar dalam modul ini.

MyFirst Adab

 Ha, dalam modul ni pulak, akan diajar tentang kejujuran, kebenaran, kesabaran ,etc.

MyFirst Family

Dalam modul ni pula akan diajar salasilah keluarga dan, tanggungjawab dan adab.

Ha nak anak pandai English dan sekaligus mempelajari asas agama Islam, elok la kita pasangkan CD- CD yang berteraskan agama. Selama ni, kalau kita kata CD-CD dan character daripada oversea dan kita kata banyak membantu anak-anak kita berbahasa Inggeris dan mengenal huruf/warna, etc, kini product dari Malaysia yakni Baby Khalifah Learning Series + Aishah dapat juga berbuat macam tu. Bangga saya dengan usaha orang Islam Malaysia ni.

Berapa harganya? Harganya tak mahal, hanya RM90 untuk satu set lengkap. Dengan RM90 anda akan dapat 6 CD interaktif, 6 buku kerja, satu set kad imbas (flash card), penanda buku, satu set pensil warna dan juga pelekat kereta.

Untuk demo boleh klik BABY KHALIFAH LEARNING SERIES. Best tau.

Orang kata, kalau kita pentingkan pendidikan agama, yang ilmu duniawi yang lain akan datang dengan sendiri. Tapi kalau kita pentingkan ilmu duniawi dahulu, yang ilmu agama ni belum tentu akan sampai dan datang dalam hidup anak-anak kita. Jadi pilihlah yang terbaik untuk anak-anak kita.

Semoga anak-anak kita akan jadi anak-anak yang soleh dan solehah, aminnnnnnn!!

Sesiapa yang berminat boleh email ke admin@babynme.com.my atau sms ke 016-3855189. Siapa cepat dia dapat!

Salam Kasih,

British Council Storytelling

Salam,

Just want to share a good and free activity for your children and you at MPH Book Store.

Teachers from the British Council will be conducting free storytelling sessions for children aged between 4 and 8 at MPH Megastore 1 Utama and MPH Mid Valley.

I already booked my daughter’s place for next week. Only 7 place left at MPH Mid Valley after i registered my daughter just now.

Cepat gi register.. Butiran and contact no adalah seperti berikut:

Date : 21/03/2010
Time : 14:00 – 15:00
Venue: MPH Megastore 1 Utama and MPH Mid Valley

MPH Megastore 1 Utama
F319 & S319, 1st and 2nd Floor
1 Utama Shopping Centre
No. 1, Lebuh Bandar Utama
Bandar Utama
47800, Petaling Jaya
Selangor

MPH Mid Valley
Unit JA1, Ground Floor
Mid Valley Megamall
Mid Valley City
58000
Kuala Lumpur

Admission
Admission is free.

Places are very limited so book a place for you and your child today by contacting the respective outlets by phone or email.

MPH Megastore 1 Utama
03 7726 9003
csoneutama@mph.com.my

MPH Mid Valley
03 2938 3818
customerservice@mph.com.my

See you there!

Salam Kasih,

logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
November 2017
M T W T F S S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930  
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.