Posts Tagged ‘SGM’

Telekom’s 1st SGM – Membanggakan!

Salam,

Alhamdulillah, walaupun short notice yang diberikan untuk mengadakan SGM di Telekom (lepas lunch semalam) one of the Telekom’s staff, Puan Aida decided to have a support group meeting during lunch hour hari ni, peserta yang hadir sangat memberansangkan. Seramai 14 orang ibu yang juga kakitangan Telekom telah hadir pada perjumpaan pertama ini. So termasuk saya sebagai moderator, jadi 15 orang la.

Pada permulaan, suasana agak sunyi. Hanya saya yang bercakap, agaknya derang malu-malu la kot untuk mula berbicara dan berkongsi. Tetapi bila lama-kelamaan tu, suasana jadi sangat mesra dan sangat santai. Banyak yang dikongsi bersama dalam sessi pertama ini.

Tahniah pada yang hadir dan pada yang tak sempat hadir, lepas raya kita ada lagi SGM di Telekom. So jumpa lepas raya la yer..

Seramai 10 peserta daripada 15 peserta yang sempat bergambar sebelum balik. Yang lain dah lari dulu dah..tak sempat panggil. Next time la kita bergambar lagi..

Kepada kakitangan Telekom, You all memang best lah!

Salam Kasih,

1st SGM Di Bangunan TM ANNEXE 2

Salam,

Saya suka nak war-warkan di atas permintaan warga TM esok 10 Ogos 2010 satu SGM or Support Group Meeting atau dengan nama istilah yang lebih mesra (saya beri nama ni supaya tak nampak cam formal meeting) iaitu Sharing Group Moment akan diadakan di masa & tempat berikut:

Tarikh : 10 Ogos 2010 (SELASA)

Waktu : 1 ptg hingga 2 Ptg (Lunch Hour)

Tempat: Tingkat 29, TM Annexe 2, Jalan Pantai Baru, KL

Topik : Penyusuan Susu Ibu di bulan Ramadhan

 

Ini Gambar Hiasan Sahaja

 

Kepada warga kerja TM samada di TM Annexe atau Menara Telekom aka Rebung yang ingin turut serta adalah di alu-alukan kehadiran anda dalam perjumpaan ini. Sebarang pertanyaan sila hubungi Aida (staff TM) di talian 013-3405998.

Salam Kasih,

Support Group Meeting anjuran Ratuhati.com

Salam,

Saya suka nak mewar-warkan tentang perjumpaan SGM Ratuhati.com yang akan diadakan pada masa dan tempat seperti dibawah:

Masa : 8.30 pagi – 11 Pagi

Tempat : Taman Tasik Titiwangsa (belakang Restoran Nelayan – ada Gazebo kat situ)

Saper saper yang tinggal di KL, bolehlah datang ke SGM kali ni.

Saya?

Maaf la saya tak dapat nak menghadirkan diri ke sana sebab dah berjanji dengan SISTER di KPJ Selangor Specialist Hospital, Shah Alam untuk menyumbang tenaga di sana esok pagi.. Saper yang nak consultation, boleh cari saya di sana esok – waktu klinik la yer..

Saya dan rakan-rakan sewaktu grad Lactation Course Di PPUM.
Cuba cari  mana satu saya, Ida Murni, Farah (Sarakids) & Suraya (Lunatots)? :D

Salam Kasih,

LHDN Kg Attap’s Support Group Meeting No 2

Salam,

Tajuk bahasa inggeris yer? isi? alah tulis jer dalam bahasa melayu.

Jumaat lepas saya memenuhi undangan Pn. Zarina sekali lagi untuk menjadi moderator SGM di LHDN Kg. Attap. Alhamdulillah, kali ini ramai yang hadir. 13 orang peserta yang datang untuk berkongsi rasa.

Tahniah Puan Zarina, semoga akan terus mengendalikan majlis ilmu ini untuk manfaat bersama.

Kepada yang hadir, tahniah kerana anda memilih untuk mendapat dan memberikan yang terbaik buat anda, bayi anda dan keluarga. Semogasedikit  ilmu yang anda dapat akan dapat digunakan untuk anda dan juga orang yang berada disekeliling anda.

Salam Kasih,

SGM kali 1 LHDN Jalan Kg Attap

Salam,

Jumaat lepas Saya ke LHDN. Memenuhi undangan sahabat saya Zarina aka Mamidamia. Zarina ni saya kenal melalui susuibu.com dan kami jadi rapat semasa menjalani Kursus Laktasi 18 Jam (skang ni 20 Jam) di PPUM pada awal tahun 2008 (masa tu saya tengah peknenkan Qaisara).

Selain saya, ada hayatie aka THA yang hadir. SGM kali pertama ini tak begitu ramai dan dan hanya 4 orang yang hadir selain kami bertiga. Tak pe lagi kecil group, lagi senang nak handle dan juga semakin rapat.


Kalau dah jumpa Zarina dan Yatie THA, hummm..memang la banyak citer..akak sampai terbabas la sebab syok sembang..

kepada Zarina, Tahniah kerana berjaya organised SGM kali ni. Semoga selepas ini, akan ramai lagi yang akan hadir SGM di LHDN.

mood: terasa cam nak buat SGM dengan warga TM Annexe jer..ada ke yang nak datang ni? nanti Aii tampal la iklan SGM kat papan notis kesayangan Aii kat lobby bawah tu…

Salam kasih,

SGM kali ke 4

Salam,

Pada 30 Mei 2010 yang lalu dah diadakan SGM susuibu.com kali yang ke 4. dan kali ni berlangsung di Tasik Shah Alam. Tajuk perbincangan kali ini ialah  ”Managing 24-hours while Breastfeeding”. Tak berapa ramai mungkin disebabkan hujan pada pagi tersebut. Tema kali ni ialah Hitam Putih.

Pada kali ini, saya dan Yati menjadi moderator kepada 2 kumpulan. Yati menjadi moderator kepada kumpulan ibu-ibu  dan dibantu oleh Hanidah. Manakala saya pula menjadi moderator untuk kumpulan bapa.

Sangat interesting bila dapat peluang berdiskusi dan mendengar pengalaman dan  pandangan kaum bapa mengenai tajuk kali ini. Especially bila ada yang berjaya handle ebm sendirian selama 6 bulan kerana wife berkursus.

Sowi, gambar tak de la.. kalau nak tengok gambar boleh tengok kat sini

logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
July 2017
M T W T F S S
« Mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.