Kids Flower Arrangement Workshop + Fun Kids Traffic Zone

Assalamualaikum,

Apa khabar? sekolah dah nak mula semula dah kan? Cepatnya masa berlalu. Dah tentu Qistina orang yang paling menanti nanti masa untuk kembali ke sekolah. “Sekolah kakak ni cuti lama sangat la. Rindu Cikgu and friends” kata Qistina.

Apa aktiviti home school yang dilakukan bersama yer sepanjang cuti sekolah ni? Bercuti dan melancong? Balik kampung? Emmm, semua tu Qistina dan Qaisara ada buat. Balik kampung aka umah nenek/atok derang yang nunnnn jauh depan mata jer..kat Shah alam dan Kepong, KL. Hahahahaha..nak wat cam ner, nenek and atok tinggal dekat sangat.

“Kampung kita ni dalam bandar la, kakak” kata saya pada Qistina. Nak wat cam ner, kampung saya juga dalam bandar. Umah atok nenek sebelah ibu saya kat Johor Bahru tu. Tengah bandar ko…Tak sunyi langsung. Nasib baik la kampung sebelah ayah saya area kampung yang betul betul punya kampung, nun di Jelebu Tengah. Merasa la juga suasana kampung.

Balik semula ke tujuan asal dan tajuk entry ni…Melalut dah jauh dah ni…Iklan…

Sebenarnya kadang-kadang nak  melakukan aktiviti home school bersama dengan anak-anak, kita tak perlu berbelanja besar. Adakalanya percuma atau belanjanya tak lebih daripada RM20. Cuma kena pandai cari aktiviti la..contohnya main layang-layang ke, swimming ka (public pool kat Putrajaya hanya bayar RM3 kalau tak silap saya).

Saya dan suami juga sentiasa mencari aktiviti berfaedah dan masa yang berkualiti untuk bersama-sama dengan anak-anak. Atas sebab itu, Saya daftarkan nama kedua-dua anak saya untuk joint Kids Flower Arrangement Workshop, di Mid Valley.  Workshop ni free tau! So pada 24 disember 2011 yang lalu, selepas habis waktu kerja separuh hari pada hari sabtu, kami bawa la anak-anak untuk joint aktiviti percuma ni. Kenapa saya pilih Kids Flower Arrangement Workshop ini berbanding dengan aktiviti lain yang ada dalam senarai Mid Valley? Sebabnya parents are allow to accompany their kids. Seronok tak terkata. Anak-anak excited dengan hasil kerja tangan mereka. Boleh bawak balik dan makan plak lepas tu.

Jom tengok gambar jom!

Ready to start the activity. Dah ambil pot masing masing.

Qistina & Qaisara kena interview dulu. Saya rasa mereka dipilih untuk diinterview because they’re the only Malay kids yang participated in this workshop kot?


Qistina tekun menghias pot dia sampai tak nampak Abah nak ambil gambar

Abah plak melayan dan guide anak-anak menghias pot derang.


Together-gether Ummi dan Abah menolong anak-anak buat flower arrangement.

Yeay! Kakak dapat sijil! tengok , cantik tak  Kakak buat?

Yeay! Adik dapat sijil too!cantik tak flower pot Adik?

Jom Gambar ramai ramai!

Dah penat jalan kat Mid Valley, kami ke Carrefour Bukit rimau, Shah Alam pulak. Kami nak naik motor kat Kid Traffic Fun Zone (tak ingat dah apa nama sebenar tempat ni). Satu motor hanya RM7.00/15 minit.

 

Seronok, kan? Nak cuba? Boleh, gi je Carrefour Bukit Rimau.

What a memorable moments dengan anak-anak dan hubby on that day. Teringat masa zaman membesar, Papa & Mama pun selalu bawa kami melakukan aktiviti begini. Seronok!

Jumpa lagi!

Salam Kasih,

2 Responses to “Kids Flower Arrangement Workshop + Fun Kids Traffic Zone”

Leave a Reply


logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
February 2023
M T W T F S S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.