Kenduri Kahwin Sepupu saya

Salam,

Seperti yang saya ceritakan, Ahad lalu, sepupu (lelaki) saya kahwin. Kalau tak silap saya, mereka ini berkawan sejak zaman sekolah lagi dan sekarang setelah berumur 25 tahun, akhirnya jodoh mereka kuat dan disatukan. Menurut sumber yang boleh dipercayai, 10 tahun la mereka berkawan. Lama sungguh dan setia sungguh!

Seronok bila sesekali ada kenduri ni. Memandangkan keluarga saya sangat besar sebab ayah saya mempunyai ramai adik beradik (berbelas weh!) dan saya mempunyai berpuluh-puluh sepupu, makanya kenduri ini, kami yang handle.

Pelamin di reka oleh sepupu-sepupu dan mak cik saya, memasak oleh mama dan ibu-ibu saudara saya _ pak-pak sedara saya, khemah oleh Pak Chu (dia ada bisnes ni kat Seremban – nak booking, sila la), Mak Andam pengantin oleh Adik saya aka Dila, Photograper – saya, adik ipar saya, Ibu dan sepupu saya (Faidzul, dia staff Avon), Video by Pak Chu saya, Penanggah + tukang basuh pinggan – Suami, Sepupu & pak-pak sedara saya, Tukang bagi souvenir – sepupu-sepupu saya yang remaja dan flower Girl – Qistina dan anak Faidzul.

Qistina dan Batrisya

 Flower Girl

Bab jadi penanggah tu ada juga la jiran-jiran yang datang menolong. Ha, Karaoke – kami sekeluarga jer ler , confirm sebab dah ramai sangat so orang lain tak de chance ler. Kami sekeluarga jer dah berebut nak nyanyi. Saya, ada mensumbangkan suara dalam 2 lagu. Itu pun nyanyi masa orang belum datang dan masa tengah kemas selepas selesai kenduri..hahahaha..Ai malu you…


Shida (Kazen), Ina (Kazen) & Scha (adik saya)

 Saya dan Pengantin serta Mak-mak Saudara & Cousin

 

Seronok sungguh! Malam sebelum kenduri tu, saya tidur pukul 3 pagi sebab syok sangat bersembang dengan sepupu-sepupu saya. Tak per janji gumbira, kan..

Kepada Pasangan Pengantin, Fuad dan Aishah, Tahniah dan semoga bahagia hingga ke Syurga. Aminnnn..

Salam Kasih,

Leave a Reply


logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
October 2017
M T W T F S S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.