Posts Tagged ‘Pertandingan mewarna’

Qistina punya cerita

As Salam,

Jarang saya nak bercerita mengenai anak-anak kan? Bukan tak mo cerita tapi saya ada reason saya sendiri mengapa jarang nak bercerita mengenai anak-anak. Segan pun ada sebab anak-anak saya pandai tapi tak la sepandai anak orang lain, kan…tapi saya bangga dengan anak-anak saya. Anak ko…saper tak sayang dan bangga, kan..

Ni nak cerita last week, hari khamis, sekolah Qistina dan seluruh sekolah Tadika ISlam MAIWP di Kuala Lumpur ni, ada majlis sambutan Maulidur Rasul di Masjid Wilayah, Jalan Duta, Kuala Lumpur. Ala, masjid yang jadi tempat Dato’Siti Nurhaliza, Angkawasan Negara dan Serina anak Chef Wan menikah tu. Wah dah cakap style mak limah plak ko.. So depa ada la perarakkan . Comey kome bebudak tu. Pakai baju sekolah dan di bubuh la selempang, bubuh la bulu ayam pada songkok, pakai la veil pada tudung. cute depa tu, kome. Rugi Ummi tak bawa kamera masa tu.

Atenye, Qistina lambat le sampai ke sekolah. Cikgunya kata pukul 7.30 pagi nak naik bas ke Masjid Wilayah tu, tapi kami sampai pukul 8 pagi kat sekolah (jalan jam ko). Jadi Ummi Qistina ni disebabkan kesian gak kat anak sebab dah berlatih marching selama 2 minggu, maka Ummi pun hantar le ke Jalan Duta tu. Huish, nasib baik la dah duk lama kat KL ni, jadi tau la jalan-jalan shortcut yang boleh ditempoh utk ke sana. 15 minit dah sampai kat Masjid Wilayah. Sampai sana, jenuh la pulak memusing satu masjid tu nak cari kat mana semua orang berkumpul. Masjid tu besau weh, penat kaki Ummi dan Qistina jalan laju-laju sebab takut orang dah start marching.

Meriah masjid tu hari tu. ramai la bebudak tengah beratur dan cikgi-cikgi tengah menyiapkan anak-anak muridnya. Mak pak pun ramai yang ambil cuti untuk tengok anak derang. Emm, Ummi jer tak cuti utk teman kan Qistina. Kalau Ummi tahu cam tu punya meriah, sure ummi cuti. Ada la Ummi tunggu dalam 10 minit kat situ selepas jumpa cikgu dan kawan-kawan Qistina yang tengah beratur siap siap nak marching. Pas tu Ummi dah bergegas nak ke opis. Apa jadi pagi tu, Ummi pun tak tahu.

Tengahri tu, masa ummi ambil Qistina balik daripada sekolah, Cikgu Zainon ucap tahniah pada Ummi. Aikk, tahniah untuk apa?

Oh, rupanya Qistina menang tempat pertama pertandingan mewarna. Wah, kembang kuncup Ummi. Berbaloi gak la ekk bila dulu dinding rumah habis kena conteng macam-macam kaler dan rupa. Ada hasil.

Petang tu, bila sampai kat umah, Qistina dok la show off kat anak-anak jiran hadiah yang dia dapat tu…Pertama kali menang pertandingan la katakan.. Nampak gayanya memang Ummi kena hantar pi DAVINCI kat Bukit Tinggi atau kat Kota Kemuning tu ekk untuk asah lagi bakat yang dia ada. Ada ke masa Ummi nak teman Qistina pi class ni? eemmm…. tengok ler…

Salam Kasih

logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
December 2019
M T W T F S S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.