Posts Tagged ‘Accident’

Kena lagi..

Salam,

Pagi tadi kereta saya kena bang di bumper belakang di KESAS Highway. Terkejut saya. Rasa macam bergegar dan terdorong ke depan. Nasib baik saya pakai seat belt dan anak-anak juga duduk dalam car seat. Tapi Qaisara tetap menangis. Terkejut agaknya. Yang langgar saya tu seorang wanita.

Emm..nasib baik bumper saya tak ada apa-apa. Kalau tak lengkaplah kemik diseluruh kereta saya. Kiri, dilanggar oleh Kereta tak rasmi MB Kedah yang dipandu oleh drivernya yang pada masa itu bawa anak YB (Time kasih kepada anak YB sebab dah bagi duit utk saya repair kete). Masa tu Hubby yang drive kereta saya. Sebelah kanan kereta pula, adik lelaki saya hentam van, kemek gak. Dan kalau belakang juga rebeh, tak berkereta la saya sepanjang seminggu ni..

Letih kan? Saya belum pernah lagi melanggar atau menyebabkan kereta saya kemek. Tapi bila orang lain yang drive kereta saya, macam-macam jadi. Letih la..letih nak layan dan nak pandang yang kemek tu. Dan letih bila tau saya tak boleh guna kereta kerana nak kereta masuk workshop. Oleh kerana itu, saya akan bersaba memandu kereta kemek ini kerana saya amat memerlukan kereta pada ketika ini.

Kalau anda nampak perempuan dalam kerta kemek kiri dan kanan tu, saya la tu..8D

Sabar jer la jawapannya..

logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
November 2014
M T W T F S S
« Dec    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.