Malunya..Macam mana ni?

Salam,

Kenapa malu? malu la sebab orang di negara ‘sana’ tu tanya soalan yang menunjukkan dia hairan dengan cara kita. Malu la.. saya sedang melihat video yang bertajuk UNICEF : World Breastfeeding Week August 1-7 2009 dan video tu tunjuk mengenai negara negara dunia ke 3. Dan secara tiba tiba saya terpandang soalan itu. Ahh..malunya saya bila membaca soalan dan jawapan yang diberikan.. Walaupun video ini tidak menunjukkan orang atau keadaan negara kita tapi saya tetap malu dengan soalan ini dan bezanya cuma air di negara kita bersih dan selamat untuk diminum.

So, cam ner ni?

2 Responses to “Malunya..Macam mana ni?”

  • ibu says:

    betul jgakkkan.. sebersih air kita pun tak blh terus minumkan?? kena ada penapis air jgakk.

  • Bonda Q says:

    Tetttttttt…pembetulan…

    Air di negara kita sebenarnya boleh terus diminum daripada paip. Cuma la ni masalah paip karat yang menjadi kerisauan. Itu yang SYABAS sedang usaha untuk mengganti paip paip usang.

    i never doubt about air yang dibekalkan oleh SYABAS. FYI drinking water yang dijual dalam botol mineral tu semuanya datang daripada paip dan bekalan air SYABAS. Elok jer kita minum, kan? Tak cirit birit pun…

Leave a Reply


logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
March 2023
M T W T F S S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.