Lambatnya nak tersedar

Salam,

Saya memang ramai kawan. Orang kata saya senang tegur orang dan senang memulakan perbualan. Iye ker? Hehehe sebenarnya tak perasan pun yang saya punyai kelebihan (kelebihan ke tu ekk?).  

Walaupun saya orang yang begitu aktif dalam sukan dan persatuan masa sekolah dulu, saya rasa sayalah orang yang paling berat mulut kalau masa dalam kelas dulu. Kalau masa cikgu tengah mengajar dan tetiba dia tanya soalan, sure kepala saya akan masuk dalam baju ala kura-kura. Sembunyi! Nanti kena soal. Malu kalau tak dapat jawab. Almaklumlah dulu-dulu saya ni tercampak dalam kelas bebudak pandai tapi sayalah budak yang paling corot dalam kelas tu, jadi sebelum cikgu tanya dan saya tak dapek nak jawab, ada baiknya saya menyorok dulu, kan? Kalau nak bertanya dengan Cikgu atau Lecturer memang kim salam la. Baik saya tanya kawan..takut la nak tanya cikgu/lecturer.

Tapi tu dulu, skang ni bila saya ada peluang ke kursus, sayalah peserta yang paling banyak bertanya. Sebabnya? Sebabnya saya takut saya tertinggal atau kurang paham mengenai apa yang saya belajar. Hehehe..sampai penceramah ada yang dah tak larat nak jawab soalan saya..Hahaha..Maaf la yer..tetiba semangat ingin tahu saya tu membara bila dah tua-tua ni..

Eh, Saya rasa yer la saya memang senang untuk buat kawan dan dah tak takut nak bertanya. Baru saya sedar, hehehe..Lambatnya nak tersedar kan? Kalaulah saya macam ni masa belajar dulu, sure saya jadi best student, kan? Hehehe..tak pe la..jadi best student belum tentu banyak duit dan success dalam hidup. Yang penting usaha, tawakal dan usaha lagi, betul tak?

Salam kasih,

2 Responses to “Lambatnya nak tersedar”

  • Fid says:

    ehh ko memang kepoh nyah!!
    laki aku aklau lupa nam ko dia akan sebut alaa yg kepoh tu aku otomatik ingat ko kahkahkahkah
    gilo……
    ke ko kepoh lps tersedar ada org kepoh..
    jgn mareeee

  • Bonda Q says:

    Fid,

    Hua hua hua.. Tu la Aku start lagi kepoh sesejak aku sedar yang aku memang kepohci..hahahaha

    psstt..kepoh yang masyuk duit tak per…hehehe

Leave a Reply


logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
October 2019
M T W T F S S
« Mar    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.