Baby Khalifah Learning Series

Asslamualaikum,

Baby N Me dengan bangganya mengumumkan kini kami merupakan pengedar sah bagi product Baby Khalifah Learning Series. Apa itu Baby Khalifah Learning Series? Apa yang boleh anak-anak kita dapat daripada Baby Khalifah Learning Series?

Perasan tak kita selalu suka belikan anak-anak kita CD yang ada Character cam Barney, Upin Ipin, Mickey Mouse, Dora The Explorer, Word World, etc. Ha, Baby Khalifah Learning Series ni pun macam tu la. Dia ada character yang dinamakan Aishah tetapi ianya lebih memberikan penekanan kepada asas pendidikan Islam khusus untuk anak-anak yang berumur 6 tahun ke bawah dan Bahasa pengantarnya adalah Bahasa Inggeris.

Pengisian modul ini adalah Islamik yang merangkumi 6 modul iaitu

1. MyFirst Arabic

 2. MyFirst Solat

3. MyFirst Iqra

4. MyFirst Kalimah

5. MyFirst Adab

6. MyFirst Family

MyFirst Arabic

Melalui modul ini, anak-anak kita akan dapat belajar mengenai warna, bentuk, nombor dan hari.

MyFirst Solat

Modul ini pula, anak-anak akan diajar cara berwudhuk, azan,waktu solat dan arah kiblat, etc.

MyFirst Iqra

30 huruf dalam bahasa Arab akan diajar dalam modul ini

MyFirst Kalimah

Ucapan Allahuakbar, Alhamdulillah, Subhanallah dan Bismillah ada diajar dalam modul ini.

MyFirst Adab

 Ha, dalam modul ni pulak, akan diajar tentang kejujuran, kebenaran, kesabaran ,etc.

MyFirst Family

Dalam modul ni pula akan diajar salasilah keluarga dan, tanggungjawab dan adab.

Ha nak anak pandai English dan sekaligus mempelajari asas agama Islam, elok la kita pasangkan CD- CD yang berteraskan agama. Selama ni, kalau kita kata CD-CD dan character daripada oversea dan kita kata banyak membantu anak-anak kita berbahasa Inggeris dan mengenal huruf/warna, etc, kini product dari Malaysia yakni Baby Khalifah Learning Series + Aishah dapat juga berbuat macam tu. Bangga saya dengan usaha orang Islam Malaysia ni.

Berapa harganya? Harganya tak mahal, hanya RM90 untuk satu set lengkap. Dengan RM90 anda akan dapat 6 CD interaktif, 6 buku kerja, satu set kad imbas (flash card), penanda buku, satu set pensil warna dan juga pelekat kereta.

Untuk demo boleh klik BABY KHALIFAH LEARNING SERIES. Best tau.

Orang kata, kalau kita pentingkan pendidikan agama, yang ilmu duniawi yang lain akan datang dengan sendiri. Tapi kalau kita pentingkan ilmu duniawi dahulu, yang ilmu agama ni belum tentu akan sampai dan datang dalam hidup anak-anak kita. Jadi pilihlah yang terbaik untuk anak-anak kita.

Semoga anak-anak kita akan jadi anak-anak yang soleh dan solehah, aminnnnnnn!!

Sesiapa yang berminat boleh email ke admin@babynme.com.my atau sms ke 016-3855189. Siapa cepat dia dapat!

Salam Kasih,

18 Responses to “Baby Khalifah Learning Series”

  • mamakasih says:

    salam..
    kak..nk tumpang tanya la..
    mcm mn ye saya boleh dptkn produk nie..
    nk buat pembayaran ke akaun siapa..sbb saya sms no tu die suruh tgk website ni utk cri no akaun..tp xde pun..
    maafla klu saya byk soal..
    berminat sgt nk dptkn produk ni..dh lm cari produk mcm ni..
    kite akan dpt hardcopy kn..
    so yg dlm islamkids.com tu pe ye kak..

  • Bonda Q says:

    Assalamualaikum,

    emm..kalau islamkid.my tu syarikat yang buat product ni. Tapi kalau awak nak beli yang akak iklankan tu, awak boleh buat bayaran ke no akaun yang tertera dalam online store. awak boleh pergi ke http://www.babynme.com.my/help.php untk dapatkan no akaun akak untuk tujuan pembayaran.

  • Renna says:

    Assalamualaikumm,

    Saya nak tanya adakah produk ini masih djual. Terima Kasih

  • Bonda Q says:

    Assalamualaikum Renna, produk ini masih dijual. boleh tengok di http://www.babynme.com.my/store atau boleh click di online store pada http://www.babynme.com.my

  • syazrul afzan iman says:

    Bagaimana saya ingin menjadi pengedar kecil Baby Khalifah Learning Series untuk jualan di ofis saya dan untuk jualan kepada rakan2 di facebook sy.. Bagaimana kira dan berapa harga kos jika saya membeli secara pukal atau borong..

  • Bonda Q says:

    En. Syazrul, boleh hubungi saya melalui telefon?

  • Suhailiza Saharudin says:

    Salam..sis, saya nak order set baby khalifah ni? Boleh tahu mcmn nak order dan berapa bayaran.. Tq

  • Bonda Q says:

    Assalamualaikum,

    boleh buat order melalui Baby N Me store front dengan click kat banner Baby N Me kat atas sebelah kanan tu. Atau boleh email ke admin@babynme.com.my. Bayaran pada masa ini adalah pada harga promosi RM85.00 sehingga promosi tamat. Caj kurier adalah RM8. So semua sekali ialah RM93.00.

    TQ sebab berminat dengan Baby Khalifah.

  • Wahidah says:

    CD ni bleh palay kat TV tak?

  • Bonda Q says:

    CD ni CD interaktif, perlu di mainkan di komputer atau laptop tetapi boleh dilihat di TV jika guna TV LCD atau LED dengan menyambungkan lap top dengan TV

  • mama marsya says:

    Salam, saya berminat untuk membeli CD ini, bole bg tau bgmn cara untuk membuat bayaran dan no. yg boleh dihubungi..:) tq

  • Bonda Q says:

    Assalamualaikum,

    Pembelian boleh dibuat dengan menghantar email ke admin@babynme.com.my. Butiran pembayaran akan dinyatakan dalam email balasan nanti ya. Kalau ada soalan lain, boleh call no yang ada di contact us.

  • Norhayati says:

    Salam..

    Kalau nak beli cd my first iqra saja boleh?

  • Bonda Q says:

    Salam,

    Penjualan ini adalah dalam satu set. Kami belum lagi membuat jualan secara berasingan.

  • Mummy Love says:

    salam, sy sama seperti en shazrul afzan, perlu sy call ke?and sy pn berminat utk beli 1 set, still in promotion ke?

  • aida says:

    salam..
    kak..saya juga berminat untuk menjadi pengedar set baby khalifah ni..nak buat secara offline n di facebook..harap sudi share bagaimana cara untuk beli secara borong.tqvm

  • Bonda Q says:

    Salam Aida, boleh call akak di 016-3855189

  • Bonda Q says:

    Salam, promosi untuk Baby Khalifah dah berakhir. Tapi Puan masih boleh membuat pembelian kerana stok masih banyak. Boleh buat order di http://www.babynme.com.my/store.

    Harap maklum.

    Terima kasih.

Leave a Reply


logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
December 2019
M T W T F S S
« Mar    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.