Qaisara dah satu Tadika dengan Qistina!

Assalamualaikum,

Akhirnya sudah sampai tahun baru dan dah anak-anak dah mula sekolah. Qistina punyalah happy bila tahu hari Jumaat (6/1/2012) dah tiba. Sebabnya itu hari pertama dia naik sekolah dan berada dalam kelas 6 tahun. Ketawanya mengekek-ngekek. Gumbira tak terkata.

Saya ambil cuti sempena nak menghantar Qistina ke sekolah. dalam masa yang sama sudah tentu saya bawa sekali Qaisara untuk sama-sama hantar Qistina ke tadika. Tapi Qaisara ni pun sama excitednya dengan kakak macam la dia nak sekolah tadika. Emmm… dengan kasut sekolah, dengan track bottom dan t-shirt.. Jus like her kakaknya.

Masa hantar Qistina masuk kelas, suddenly cikgu Qistina suh adik daftar sekali kat Tadika tu. emmm…Alhamdulillah la sebab sebelum ni kami memang dah mengecek dengan cikgu untuk hantar Qaisara ke Tadika yang sama, tapi diletakkan dibawah KIV. Bila dapat peluang cam ni, emmm, senang la ummi cam ni. Pagi hantar satu sekolah jer. Pas tu tengahari ambil dan hantar 2 orng sekali balik taska.


Tudung Qaisara dah terbang, setengah jam jer ada kat kepala.

Daripada perbualan dengan cikgu, ada la dalam 11 org termasuk Qaisara murid 4 tahun. Alhamdulillah, ada la Qaisara kawan-kawan yang sebaya.

Kalau Isnin aka hari ke 2 ok, maka akan berterusanlah Qaisara bersekolah disana. Kalau tak, balik Taska la. Tahun depan baru mula semula. hehehe…

Oh ya, tahun ni Tadika MAIWP ada uniform baru, so sementara nak tunggu uniform siap, kena la pakai t-shirt n track bottom.

Salam kasih,

Leave a Reply


logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
August 2020
M T W T F S S
« Mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.