Hari pertama Qistina di Tadika

Salam,

Seperti yang saya pernah ceritakan, kami suami isteri akhirnya memilih untuk menghantar Qistika ke Tadika Islam MAIWP  dan hari ini merupakan hari pertama Qistina bersekolah di sana.

Oleh kerana ini kali pertama dan pengalaman pertama kami menghantar anak ke sekolah, maka persiapan tu agak kelam kabut. Hujung minggu yang lalu baru nak cari kasut sekolah, stokin dan baju sekolah. Kelam kabut saya dan hubby. Hahaha..dan petang semalam baru teringat nak carikan dia pencil box.

Pagi ni, dia saya kejutkan seawal 6.15 pagi. Mula-mula meragam juga tapi bila disebut kakak kena sekolah, terus bangun dan nak mandi dan siap pakai baju sekolah.

Lepas saya daftarkan dia, saya terus masuk office dan tinggalkan sekejap di sekolah. Bila saya datang ambil, tinggal dia seorang jer dalam kelas. yang lain dah balik dah. Mak ayah dah ambil bawak balik.

Saya terus tanya pada Qistina,” Kakak, Kakak nangis tak bila Ummi pergi work?”

Jawab Qistina dengan penuh confidentnya, ” Tak la. Kakak tak nangis pun. Kakak tak takut dengan cikgu pun” Ceh, sombong la plak jawapan dia. kekekeke..

Apa pun saya dah berjaya mengurangkan debaran dihati sejak semalam yang bimbang bagaimana dengan keadaan Qistina ke sekolah baru. Lega bila tengok dia pandai berdikari. Alhamdulillah.

Esok hari baru lagi. Ada lagi nak ditempuh. Semoga semakin cerah hari esok untuk saya, suami dan anak-anak.. Aminnn

Salam Kasih,

2 Responses to “Hari pertama Qistina di Tadika”

Leave a Reply


logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
February 2023
M T W T F S S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.