Archive for the ‘PROMOTION’ Category

BABY N ME FAIRY TALE CRADLE – BUAI BERENDOI/CUKUR JAMBUL/AKIKAH

Assalamualaikum,

Apa khabar you all? Saya sihat..lama tak update citer-ceriti saya dan anak-anak ekk..Saya lebih aktif di Facebook berbanding blog ni tapi saya sedaya upaya akan update blog ni sekerap yang boleh.

emmm.. just nak war-warkan sikit mengenai bisnes baru Baby N Me ni.. Skang ni Baby N Me dah ada pakej  sewa buai berendoi khas untuk you all yang nak buat majlis berendoi+akikah+cukur jambul untuk newborn/baby you all. Kami namakan buai/cradle ni BABY N ME Fairy Tale Cradle. Pakej sewa buai/cradle ni bermula daripada RM350.00. Dibawah ni ada sebahagian gambar yang we all ambil untuk tujuan promosi di majalah Pa & Ma. Kalau nak sewa, email ke admin@babynme.com.my yer… Kami menerima tempahan untuk sekitar Kuala Lumpur, Klang, Shah Alam, Putrajaya, Kajang, Bangi, Banting dan luar kawasan juga. Lain negeri kalau nak sewa boleh juga, just email ke admin@babynme.com.my yer..

Kenapa dipanggil Fairy Tale Cradle? Tengok ler rupa paras buai ni kat bawah tu… Macam kereta kuda Cinderella, kan? Sebab tu la saya namakan BABY N ME Fairy Tale Cradle.

Selain tu, kami juga menerima tempahan untuk sediakan goody beg untuk majlis you all. Kalau nak special design for your goody beg, pembalut coklat, pembalut air mineral, etc pun we all boleh designkan. Baby N Me ada inhouse designer tau untuk buat ni..bukan saya yang design tapi our designer la. Kalau harap saya, alamak…apa design la saya nak reka. Kerastangan saya ni…Tempahan kena buat atleast sebulan sebelum majlis yer. Ini supaya kami ada masa untuk menyediakan semua keperluan yang anda minta. Nak suh reka special design untuk air mineral ke, pembalut coklat ker atau apa juga la..sila-sila la contact admin@babynme.com.my dan kami akan cuba designkan secomel yang boleh untuk anda yer.. Nak photographer untuk majlis juga kami sediakan..All in one la pakej ni.. kami juga menerima tempahan untuk design comel bagi majlis harijadi anak anda…Jom Jom tempah dengan Baby N Me..

So sempena pengenalan kepada bisnes baru ni dan sempena Year End Sale until 2 Januari 2012 ni, saya dengan murah hatinya mengumumkan harga promosi tempah sekarang  hingga 2 Januari 2011 (tak kisahlah tarikh majlis anda next year atau this year, tempah sekarang akan dapat harga promosi), kami akan bagi full pakage macam dalam gambar di atas dan dibawah ni dengan harga hanya RM550.00 jer (tak termasuk pengangkutan/photographer yer (pengangkutan pun sekali caj jer). Harga asal full pakej ialah RM750.00). Kalau nak sewa pakej basic yang hanya ada sewa buai + tilam+bantal+bantal peluk sahaja dah RM350 (untuk harga pakej yang lain, sila email admin@babynme.com.my). Ini full pakej baru RM550.00 (harga tawaran ini telah tamat. Harap maklum). Puas hati you!!. Buai ni sama designnya dengan buaian yang disewakan oleh Pak Abu , wedding planner yang glam tu..

 

Cepat booking tarikh majlis anakanda tersayang anda!!

NOTA TERKINI: Untuk melihat pakej terkini yang ditawarkan sila klik sini.

Salam Fairy Tale!

PROMO! Jom Shopping!

Assalamualaikum,

Ini promo yer…

1. Stylo Mama Era Cooler Bag Special Edition Set

Normal Price : RM145.90 * Promotion Price: RM135.00 

This set consists of:

1 Stylo Mama Era Cooler Bag Special Edition (worth RM75.90); Dimension: 29cm (L) x 22cm (H) x 12cm (W)
8 (4oz) Stylo Mama Breastmilk Storage Bottle (worth RM40.00)
3 pcs Stylo Mama Gel Ice (worth RM30.00)

2. Autumnz Breastmilk Storage

RM38.90/box

FREE GIFTS*- Buy 8 bottles get 2 bottles & 5 pcs of Autumnz Double Ziplock Breastmilk Storage Bags FREE

Features
-Safe & Non toxic (BPA free and Phthalates Free)
-US FDA approved material for safe storage
-Made of 100% food grade polypropylene (PP) for safe & longer storage
-Compatible with most standard breast pumps (Medela, Spectra, Ameda, etc) – can pump directly into the bottle
-Embossed ounce/ml markings for durability

3. Supple Cups™

Price: RM85.90

Lihat saiz:

 

4. Lamaze Musical Inchworm


Price : RM39.90 Promotion : RM36.40

Bright and colorful patterns stimulate babys vision.
A soft Lamaze friend for baby to grow with! High-quality velour fabric. Underside measures baby. Fun rattles, squeaks, crinkles and jingles with interesting textures to touch and chew.
Dimension : 24.00 ” x 4.50 ” x 2.75 ” / 0.40 lbs

Recommended Age : Birth & Up
Sesuai untuk dijadikan teman si comel tersayang!

5. Lamaze Henry the Hippo

Price : RM39.90 Promotion : RM36.40

Bright and colorful patterns stimulate babys vision.
A soft Lamaze friend for baby to grow with! High-quality velour fabric.

6. Lamaze Dancing Lucy

Price : RM39.90 Promotion : RM36.40

Bright and colorful patterns stimulate babys vision.
A soft Lamaze friend for baby to grow with! High-quality velour fabric.

7. Baby Khalifah Series

Price: RM90.00

Pengisian modul ini adalah Islamik yang merangkumi 6 modul iaitu

1. MyFirst Arabic

2. MyFirst Solat

3. MyFirst Iqra

4. MyFirst Kalimah

5. MyFirst Adab

6. MyFirst Family

MyFirst Arabic

Melalui modul ini, anak-anak kita akan dapat belajar mengenai warna, bentuk, nombor dan hari.

MyFirst Solat

Modul ini pula, anak-anak akan diajar cara berwudhuk, azan,waktu solat dan arah kiblat, etc.

MyFirst Iqra

30 huruf dalam bahasa Arab akan diajar dalam modul ini

MyFirst Kalimah

Ucapan Allahuakbar, Alhamdulillah, Subhanallah dan Bismillah ada diajar dalam modul ini.

MyFirst Adab

Ha, dalam modul ni pulak, akan diajar tentang kejujuran, kebenaran, kesabaran ,etc.

MyFirst Family

Dalam modul ni pula akan diajar salasilah keluarga dan, tanggungjawab dan adab.

 

Untuk order, email admin@babynme.com.my yer..While stock last. Oh ya, caj kurier yang kami kenakan adalah RM8 utk 2 kg yang pertama. Additional kg tambah RM2.00/kg.

Salam kasih,

 

Supple Cups™ Review in Clinic Lactation Journal

This is sticky note exclusive for Supple Cups™  review. Turun bawah ha, kalau nak skodeng Cerita terkini ZHR & Baby N Me. Love ♥

 

Assalamualaikum,

Saja nak share review mengenai Supple Cups™ oleh United State Lactation Consultant Association (USLCA) melalui Official Journal. Namun begitu malangnya, saya hanya boleh beri link kepada abstractnya sahaja sebab ianya memerlukan password jika nak baca journal penuh. Boleh baca disini ya.

Saya beri jer la senang cerita :

The Use of Supple Cups for Flat, Retracting, and Inverted Nipples

Julie Bouchet-Horwitz, FNP-BC, IBCLC, RLC

Volume 2, Issue 3 - View Article

Abstract

Approximately nine to ten percent of women present with flat, retracting or inverted nipples, making latching an infant to the breast more difficult. Various products including breast shells, the Niplette™, the Latch Assist™, an electric pump, and a converted syringe are recommended to help elongate and stretch the nipple in order to assist with latching the baby. A new product called Supple Cups is available that gently stretches and elongates the nipple, making latching easier. Twelve women with flat, retracting, or inverted nipples who were pregnant or having difficulty breastfeeding were asked to try Supple Cups. Ten of the twelve women (83%) were able to consistently latch their babies and breastfeed after using Supple Cups. Eight women (67%) eventually exclusively breastfed their infants. In summary, Supple Cups are an inexpensive, easy-to-use product that can be very effective at protracting flat, retracting, and inverted nipples.

Keywords: Breastfeeding, Supple Cups, flat nipples, retracting nipples, inverted nipples

 

So tunggu apa lagi, review di luar negara dan dalam negara dah terbukti penggunaan Supple Cups™ berkesan dalam membantu ibu-ibu yang menyusu untuk menyusu dengan lebih lama dan yakin. Jom guna Supple Cups™!

Salam kasih,

 

 

Stylo Mama Promotion

Assalamualaikum,

Promosi barangan Stylo Mama pada bulan ini :

1.Stylo Mama Shoulder Bag Set SE

Price: RM284.00                      Promotion Price : RM256.00

This set consists of:

  • 1 Stylo Mama Shoulder Bag (worth RM139.00)
  • 1 Stylo Mama Era Cooler Bag  (worth RM75.90); Dimension: 29cm (L) x 22cm (H) x 12cm (W)
  • 8 (4oz) Stylo Mama Breastmilk Storage Bottle (worth RM35.60)
  • 3 pcs Stylo Mama Gel Ice (worth RM30.00)
2. Stylo Mama Special Edition Complete set Modu

Price: RM699.00

This set consists of:

  • 1 Stylo Mama Shoulder Bag Special Edition (worth RM139.00)
  • 1 Stylo Mama Era Cooler Bag Special Edition (worth RM75.90); Dimension: 29cm (L) x 22cm (H) x 12cm (W)
  • 8 (4oz) Stylo Mama Breastmilk Storage Bottle (worth RM35.60)
  • 3 pcs Stylo Mama Gel Ice (worth RM30.00)
  • 1 Modu Breastpump (worth RM559.00)
3. Stylo Mama Breastpump Cooler Bag Complete Set

Price: RM755.00                      Promotion Price : RM605.00

  • 1 MODU breastpump
  • 1 Stylo mama Modu sling bag
  • 1 Stylo mama Modu cooler bag
  • 1 Stylo mama ice pack
  • 4 Stylo mama PP storage bottle

 

4. Stylo Mama SE Bag Set
Price: RM214.00                      Promotion Price : RM190.00

This set consists of:

  • 1 Stylo Mama Shoulder Bag (worth RM139.00)
  • 1 Stylo Mama Era Cooler Bag  (worth RM75.90); Dimension: 29cm (L) x 22cm (H) x 12cm (W)
5. Stylo Mama Breastpump Cooler Bag Combo Set II
Price: RM196.00                      Promotion Price : RM150.00
6. Stylo Mama Era Cooler Bag Special Edition Set

Price: RM145.00                      Promotion Price : RM135.00

 

This set consists of:

  • 1 Stylo Mama Era Cooler Bag Special Edition (worth RM75.90); Dimension: 29cm (L) x 22cm (H) x 12cm (W)
  • 8 (4oz) Stylo Mama Breastmilk Storage Bottle (worth RM35.60)
  • 3 pcs Stylo Mama Gel Ice (worth RM30.00)
Jika berminat sila call atau email ke admin@babynme.com.my dan butiran mengenai arahan pembayaran akan dihantar kepada anda. Jika ada sebarang pertanyaan, seperti biasa, ring me!
Salam Kasih,
logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
July 2019
M T W T F S S
« Mar    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.