Archive for the ‘khidmat komuniti’ Category

HIMPUN SEJUTA UMMAH

Assalamualaikum,

Kepada yang tidak perasan dan tidak tahu, Akan ada satu perhimpunan sejuta Ummah di Stadium Shah Alam pada esok, Sabtu.  Ianya dianjurkan oleh NGO yang bergelar HIMPUN yang memperjuangkan agama Islam. Oleh itu sudah tentu perhimpunan ini bersangkut paut dengan agama kita, ISLAM. Dikatakan nak menangani masalah murtad dikalangan orang Islam yang semakin berleluasa.

Objekti perhimpunan dan segala yang berkait dengan perhimpunan ini boleh dibaca di HIMPUN.

Terpulang samada anda nak hadir atau tidak. Saya? rasanya tidak kot sebab nak bawa anak-anak ke tempat yang sangat penuh dengan orang yang terlalu ramai sebegitu, amat berisiko bagi keselamatan anak-anak saya.
Namun begitu, saya menyokong usaha untuk membendung masalah murtad dikalangan umat Islam khususnya dan khasnya di Malaysia ini.

Oh ya, saya difahamkan yang perhimpunan ini HALAL ya. Permitnya diluluskan oleh kerajaan. So ini bukan perhimpunan haram.

Salam kasih,

Ceramah Kerjaya

Assalamualaikum,

 

Apa khabar? Bersawang blog ni,kan… terasa kemalasan nak menulis perkara teknikal. Saya masih ada tugasan untuk dihantar pada pihak majalah, jawapan untuk ruangan soal jawab dan artikel saya masih dalam proses.

 

Aktiviti saya pagi ini ialah saya ke Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah untuk ceramah kerjaya sempena Hari Kerjaya disana.

 

Biasa la kalau dealing dengan budak-budak remaja ni, kita kena sabar banyak. Session yang sepatutnya start 8.30 pagi jadi tertangguh sehingga 9.30 pagi. Sebabnya lambat sampai semuanya. Kita ni nak bagi ilmu pada mereka bagaimana menghadapi dunia pekerjaan, tapi emmm….

 

Apa pun ini pengalaman berharga buat saya bagaimana nak singkatkan apa yang saya dah prepare untuk 1 jam kepada ½ jam.

 

Terima kasih pada En. Khairani, pensyarah dan juga Pegawai Alumni Politeknik Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah yang sudi menjemput saya untuk sesi kali ini. Jangan serik untuk panggil lagi yer…

Salam Kasih,

 

Orang Hilang – Tolong Bantu Pn. Salwa mencari En. Ithnin

Assalamulaikum,

Salah seorang sahabat saya , Salwa aka Ibu Kauthar telah ditimba musibah. Suami beliau yag keluar sekejap sahaja ke kereta di depan rumah, telah hilang sejak 2 Ogos 2011 yang lalu.  Ini saya muatkan berita yang diwar-warkan melalui website Malaysian Breastfeeding Peer Counselor (MBfPC).

Jika ada yang nampak atau tahu mengenai En. Ithnin, harap dapat hubungi nombor yang tertera di atas. Bantuan anda amat dihargai.

Kepada Salwa, tabahlah hadapi ujian Allah ini.

Salam Kasih,

logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitterlogo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
February 2023
M T W T F S S
« Mar    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.