Archive for the ‘Support Group Meeting (SGM)’ Category

SGM9 : How Breastfeeding Affects Mothering

Assalamualaikum,

Satu Support Group Meeting (SGM) ke-9 2011 yang dianjurkan oleh Susuibu.com juga MBfPC akan diadakan seperti biasa pada:

Tarikh: 30 Oktober 2011 (Ahad)
Masa: 9.00 pagi-10.00 pagi
Lokasi: Taman Tasik Cempaka, Bandar Baru Bangi
Topik: How Breastfeeding Affects Mothering
Menu: Pot luck
Tema: Maroon

Jika ada kelapangan, harap dapat hadirkan diri. Ianya percuma dan dibuat secara santai dan Mesra…(sambil goyang tangan cam Bob AF). Datang la yer…

Insya Allah, Saya mungkin akan menghadirkan diri sebab dah janji dengan kawan-kawan lama seSGM. Kalau tak datang tak, kena cincang plak..kekeke ..Lama benau hakak tak joint SGM ni..

Ada sesiapa yang nak tumpang saya ka? saya dari Klang dan lalu Shah Alam (area Proton) dan Puchong (dekat-dekat nak sampai Putra Perdana). Kalau ada roger, k.

Salam kasih,

Study & SGM Mood

Salam,

Apa khabar hujung minggu ni? Saya rasa ramai yang sedang berada di kampung ketika ini. Ialah cuti panjangkan? seronok la orang ada kampung. Saya yang dah jadi orang bandar ni, emm..duk jer la kat sini. tak bergerak ke mana-mana.

Sejak saya keluar dari hospital, saya sibuk menghabiskan lactation online course yang saya enroll. Mencabar betul la bila belajar dan ada anak kecil ni. Kita nak membaca, anak pulak nak perhatian. Penyudahnya saya jawab 9 paper quiz yg ado berpuluh soalan sambil memujuk Qaisara yang mengamuk minta perhatian dan minta di peluk. Nasib baik lulus. Kalau tak emm..kena enroll lagi la nampaknya..

Anak-anak saya pulak, sejak saya keluar spital ni, uiii bukan main lagi manjanya especially Qaisara. Betul betul manja dan sentiasa nak dalam pelukan. Penyudahnya saya babywearing la dia. guna Ergo sepanjang masa. Ha, boleh buat kerja dan memasak. Agaknya rindu la tu sebab dah seminggu Ummi derang ni duk spital. Derang dapat jumpa 2 jam setiap hari setiap malam, ekk..

Saya salute la dengan ibu-ibu yang masih menuntut. Tabah sungguh la kan. Dengan masa dan tanggungjawab yang ada, masih lagi boleh study.

saya? err..study utk IBLCE ni jer dah rasa ketat sangat masa. Maybe tunggu anak besar sikit la kot, saya akan sambung study. insya allah..kalau masa tu rajin ler ekk…

Isnin ni saya dah start kerja semula. So sesiapa yang nak kaunseling dalam breastfeeding, boleh buat appointment semula la ekk..

Ahad ni ada lagi study group kat SI.com di Bangi. So  kena la attend kan..

Emmm..pasal tak datang SGM kan… Ini kata-kata pujukan khas kepada kawan-kawan seperjuangan yang joint SGM setiap bulan : Bukanlah ‘Akak’ ni tak mau joint SGM, nakkkkkkkkk sangat tapi tu la, ‘akak’ kena buat pilihan bila masa yang sesuai la utk joint SGM yang dibuat pada hari Ahad… So tahun ni, kalau ada masa dan kesempatan, bolehlah ler ‘Akak’ ni joint SGM, Kalau tak lepas abis exam IBLCE la yer, aii baru joint, boleh? hehehe…

Tapi utk SGM lain yang dibuat pada hari Jumaat or Sabtu, akak boleh jer nak joint. Contohnya cam SGM di MLO PJ pada tengahari (1 ptg – 2 ptg) 11 Februari 2010 ni, ha ‘akak’ akan jadi moderator la ekk.  Insya allah, aii sokong la tuan punya kedai tu, Pn. Aishah Mariam. Jemput datang la korang ke SGM ni. Kita bincang pasal…. Alamak Chah, apa topik Chah next week? Weh, aku lupa weh…Ampunnnnnnnn!

Eh! Wanorashi, bila next MPSJ SGM? Lamo tak dengar cerita ler..

Salam Kasih,

logo
BERENDOI /CUKUR JAMBUL
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
April 2014
M T W T F S S
« Dec    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.