Sakitnya tuh Di Sini Versi Rock Kapak!

Assalamualaikum,

Sekarang ini sedang viral sangat sangat lagu ni..tapi dalam banyak banyak video klip cover version, saya amat suka yg versi ayaq mata ni…versi rock kapak!!!

 

 

Sakitnya Tuh Disini Versi Air mata

Best tak suara dia? Bestkan….

3 Rahsia Memekatkan Susu Ibu!

Assalamualaikum,
Lama rasanya tak menulis di blog ini. Kali ini saya ingin berkongsi 3 rahsia susu ibu yang pekat

A. kepekatan warna susu ibu berkaitan dengan cuaca.

1. cuaca panas
susu ibu akan keliharan cair kerana ianya mengandungi banyak air supaya menghilangkan dahaga bayi.

2. Cuaca sejuk
Susu ibu akan kelihatan lebih pekat kerana ia akan mengandungi lebih lemak. Keadaan ini membolehkan lemak-lemak tersebut memanaskan badan bayi.

B . Selain itu kepekatan susu ibu juga bergantung kepada kekerapan kita memerah/mengepam. Jika payudara dibiarkan terlalu lama melebihi 3 jam dan susu ibu tidak diperah keluar, susu ibu akan kelihatan lebih cair kerana kandungan air telah banyak dalam susu ibu.
Oleh itu pam la sekerap mungkin supaya susu ibu dapat kelihatan lebih pekat.

C. Susu ibu juga akan lebih pekat pada waktu tengah malam kerana pada waktu ini kandungan lemak dalam susu ibu lebih banyak berbanding waktu lain.

Harap info ini dapat membantu ibubapa, atuk nenek dan saudara mara lebih memahami mengenai susu ibu.

Terima kasih.

Salam kasih sayang daripada Kaunselor Laktasi anda.

Majlis Berendoi/akikah/cukur jambul anakanda pelakon Rabecca Nur Al Islam

Assalamualaikum.

 

Agak dah lama juga ni. Dah sebulan baru nak update cerita pasal buai / buaian berendoi BABY N ME yang digunakan untuk majlis berendoi/akikah/cukur jambul puteri kedua, Baby Nur Anggerik Renismee anakanda kepada pelakon cantik manis Rabecca Nur Al Islam dan suami, Nor Azam Datuk Sulaiman. Majlis berlangsung pada 2 November 2013. Di majlis yang sama juga diadakan sambutan harijadi yang pertama untuk puteri pertama mereka Nur Anggun Riverra.

Majlis ini juga mendapat liputan media dan juga rancangan berprestij tinggi NONA, TV3.

Kalau ada yang nak booking pelamin begini, call or whatsapp 0163855189 atau nak ber instachat pun boleh. Follow kami @babynmemsia.

Enjoy gambar ye.

IMG_20131102_150959-picsay

20131102_142249

20131102_150030-picsay

picsay-1386296342041

picsay-1386295416547

picsay-1386297091916

20131102_144024-picsay

20131102_154258-picsay

IMG_20131105_194013-picsay

 

 

Pakej terkini – Pakej Cinta Kasih

Assalamualaikum,
Kami ada pakej baru untuk buaian berendoi/akikah/cukur jambul yang kami namakan Pakej Cinta Kasih.

Didalam gambar ialah Pakej Cinta Kasih.

20131202_130015-picsay

Tempahan untuk tahun 2014 kini dibuka.

Pakej termasuk :
Buaian Fantasia
Console table
Tempat duduk ibu
Tilam
Bantal kepala
Bantal peluk
Bantal hiasan
Karpet bulu
Stage
Backdrop
Artificial decoration flower
Sportlight
Stand Chandilier
Bekas peralatan cukur jambul
10 Goody bags ( mineral water + personalise fridge magnet +
Bunga telur teddy bear/bunga pom pom)

Syarat-syarat:

1.Tempahan perlu dibuat sekurang kurangnya sebulan untuk memberi laluan kerja-kerja printing personalise fridge magnet & bunga telur.

2. Sekiranya masa tempahan kurang dpd sebulan, item didalam goody bag akan ditukar mengikut kesesuaian.

3. Deposit 50% perlu dibayar untuk mengesahkan tempahan.

4. Kami memahami adakalanya pelanggan mempunyai idea dekoarasi idaman yang tersendiri. Sekiranya pelanggan mempunyai idea dekorasi idaman sendiri, mohon maklumkan. Kami akan memberikan sebutharga yang bersesuaian dengan bajet dan dekorasi idaman pelanggan.

5. Sebarang kerosakan pada barangan yang disewa, bayaran gantirugi akan ditanggung oeh pihak pelanggan.

6. Pada tahun 2014, harga sewaan buaian berendoi adalah termasuk sekali kos pengangkutan.

7. Rundingan boleh dibuat untuk dekorasi bagi menyesuaikan dengan bajet pelanggan. Kami hanya menjalankan kerja dekorasi pelamin/buaian berendoi dan tidak akan membuat kerja mengemas rumah pelanggan. Mohon dikosongkan kawasan yang diperlukan untuk meletak pelamin/buaian.

8. Sekiranya anda berdekatan dgn butik kami di Bandar Putera, Klang,anda dialu-alukan untuk datang untuk membuat rundingan dan tempahan. Namun begitu, temujanji perlu dibuat terlebih dahulu.

9. Kami boleh dihubungi melalui telefon/sms/whatsapp di no 0163855189.

10. Kami juga boleh dihubungi melalui melalui instachat & twitter. Please follow @babynmemsia.

Promosi Pakej Bella & Sweet utk Buaian Berendoi sempena Cuti Sekolah

Assalamualaikum…

Lama kan tak muncul muncul kat sini. Bz you.

Ok la..ni nak maklumkan ni, sempena cuti sekolah yg bakal tiba mulai 16 hb November 2013 ni, Baby N Me akan mengadakan promosi untuk pakej Bella & Sweet.

Untuk pakej basic ni harga promosi adalah RM400.00.

Meh meh cepat, booking..berebut ni tau orang hantar whatsapp dan call bila kita start buat promosi tapi masih lagi ada kekosongan slot utk dimasukkan.
Pakej Sweet

Kalau yg tak perasaan satu pakej Bella dan Sweet, gambar ada di atas ni. Kalau nak deco lain pun boleh tapi harga jadi lain sikit la ye.

www.babynme.com.my .

Pakej Sweet

bella - with BabyNMe Watermark
Pakej Bella

Kita juga akan bagi decoration bantal bantal hiasan utk promosi ni beserta tempat duduk ibu.

S tunggu apa lagi? Ok call atau whatsapp ke 0163855189 utk booking buaian berendoi dan tarikh majlis berendoi/akikah/cukur jambul anak anda. Nanti gigit jari plak kalau dah penuh.

Salam kasih,

Anda sangat istimewa

Assalamualaium,

Apa khabar anda hari ini? Kali ini nak share gambar sebahagian pelanggan yg telah menjadi klien buaian berendoi kami.

Mereka sudah, anda bila lagi? Meh la call…Booking cepat..

Salam Kasih,

Assalamualaikum, rindu nak berblogging la.

Assalamualaikum,

Lama sungguh saya menyepi daripada update apa apa aktiviti mahupun mengenai buaian berendoi . Saya lebih aktif di twitter dan Facebook juga instagram. Pening juga nak handle banyak media sosial ni.

Antara cerita terkini yang boleh saya kongsikan ialah anak sulung saya, Qistina telah melangkah ke tahun satu tahun ini. Dia dapat tawaran ke Sekolah Rendah Agama Intergrasi (SRAI) di Shah Alam dan juga Sekolah Rendah Kebangsaan Bukit Bandaraya, Bangsar. Pada mulanya Kami suami isteri dalam dilema sebab kedua dua sekolah sangat berprestij dgn kelebihan masing masing. Namun akhirnya kami sepakat untuk menghantar Qistina ke SRAI yang menekankan pendidikan agama lebih sikit. Lagipun sesi persekolahnya satu sesi sahaja iaitu dpd pukul 7.30 pagi – 4 ptg. Senang bagi kami ibubapa yg bekerja. Tengahari sekolah
akan beri makan tengahari dan solat disana juga dgn pemantauan guru.

Adik Qaisara masih lagi bersekolah di Tadika MAIWP. Meneruskan legasi kakak Qistina.

Oh ya selaib daripad itu, BABY N Me juga telah memulakan langkah untuk menyewakan bantal nikah untuk mana mana pasangan yang ingin nak sewa. selain itu, kami juga telah menyediakan perkhidmatan candy buffet dan birthday party arrangement.

Kalau berinat nak dapatkan perkhidmatan kami, boleh email admin@babynme.com.my dan jengah jengah la ke FB Fan Page kami  di  www.facebook.com/BABYnMeMsia. So takat ni dulu. Nanti kita sambung balik lain kali.

Salam Kasih,

 

Baby N Me Fantasia Cradle

Assalamualaikum,

Kami ada berita baik bagi mereka yang inginkan kesederhanaan. Entry ini untuk memperkenalkan buaian yang kecil sedikit tetapi masih kelihatan mewah untuk mereka yang inginkan kesederhanaan tetapi menawan dalam majlis meraikan kelahiran anakanda tersayang. Memperkenalkan Baby N Me Fantasia Cradle.

Kalau berminat untuk menyewa bagi majlis anakanda anda, boleh email ke admin@babynme.com.my atau tinggalkan mesej untuk kami melalui facebook di ruangan message di fan page kami di www.facebook.com/BABYnMeMsia.

Salam kasih,

 

TALIAN TELEFON MENGALAMI GANGGUAN

Assalamualaikum,

Para pelanggan yang dihormati, talian telefon kami sedang mengalami gangguan. Kami tidak dapat membalas sebarang sms ataupun panggilan telefon sejak 9/8/2012.

Segala kesulitan adalah sangat dikesali.

Salam Kasih,

SALAM RAMADHAN DARIPADA ZHR & BABY N ME

Assalamualaikum,

Ramadhan dah tiba. Esok kita mula berpuasa. Secara kebetulan pada hari ini saya menyambut harijadi yang ke …Sweet 16. Hahaha. Every year sweet 16 tau.

Malam ni kami sekeluarga planning nak Tarawikh di Masjid negeri, Shah Alam. Jauh sikit tak pe tapi terasa sambutan Ramadhan tu sangat meriah.

 

Oklah semoga kedatangan Ramadhan kali ini akan lebih membawa saya dan keluarga ke arah yang lebih diredhai. Almaklumlah umur dah bertambah dah..

Juga selamat menjalani ibadah puasa dan membuat amalan yang lebih di bulan Ramadhan ini. Antara fadilat dan ganjaran di bulan Ramadhan ialah

Selamat menjalani ibadah dan Salam Ramadhan yang penuh kasih sayang daripada saya dan team BABY N ME.

 

Salam Kasih Ramadhan,

 

logo
Baby & Me Facebook Fan
Zatul Ramzi On Twitter



logo
I Can Teach My Child
Dila
Tags
Calender
July 2017
M T W T F S S
« Mar    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  
Disclaimer

1. Declaration of most of the articles are written and owned by blog owner based on the blog owner knowledges in lactation, breastfeeding and also based on personal experience. If you have any hesitation in any article or fact, please email blog owner
for confirmation or for correction. Please do not use all the articles without permission. Please email blog owner ; Zatul Hijanah Ramzi via zatul@babynme.com.my to do so.

2. Declaration of maybe some articles are copy from others website/blog. Blog owner; Zatul Hijanah Ramzi is not liable to legal action if the facts contained in the articles either taken from other blogs are wrong or miss fact.

3. Declaration of image(s) (exclude general picture from google and friends) are the personal property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi.

4. Declaration of image usage including all family & personal's image(s) (exclude general picture from google) is strictly prohibited without the written consent of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

5. Declaration of editing or removing the watermark on image(s) is strictly prohibited and automatically qualifies as breach of intellectual property of the blog owner; Zatul Hijanah Ramzi. Failing which may result in possible legal action against the involved party using the image.

6.Declaration if any inappropriate comments will not be approved or discarded at the discretion of the blog owner. Its a blog owner right to do so.